Θοδωρής Τσούτσος

Ο Λεάλι τον κράτησε, η αλήθεια να λέγεται

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τον καθρέφτη του Πάουλο Μπέντο, που δεν του είπε την αλήθεια για την εικόνα του Ολυμπιακού ούτε στο ματς με τον Αστέρα.

Κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα, κορυφαίος ο τερματοφύλακάς σου δεν γίνεται. Ο Πάουλο Μπέντο είπε ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πέτυχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα να έχει την κυριαρχία έστω στον κακό αγωνιστικό χώρο του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Σε ένα ματς που ο αντίπαλος του έβγαλε τετ α τετ με βολέ από τον τερματοφύλακά της. Σε ένα ματς που ο αντίπαλος είχε είχε δέκα τελικές, οι πέντε στην εστία, όσες δηλαδή και η δική του ομάδα. Με μια διαφορά. Από τις δέκα τελικές του Ολυμπιακού, οι πέντε ήταν με κεφαλιές και πραγματική απειλή η μία, του Ανδρούτσου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Σε ένα ματς που ο αντίπαλος ανάγκασε τον Λεάλι να κάνει τα... καλύτερά του για να κρατήσει αυτό το μηδέν. Και σε ένα ματς, με τον αντίπαλο να παίζει με δέκα παίκτες για μισή και πλέον ώρα σε έναν αγωνιστικό χώρο που η κούραση πολλαπλασιάζεται και να καταφέρνει να κάνει φάσεις, μέχρι και τετ α τετ. Αυτό το ματς, δεν μπορεί να περιγράφεται από τον προπονητή του Ολυμπιακού ως παιχνίδι κυριαρχίας.

Ο Πάουλο Μπέντο μπορεί να "πείθει" τον εαυτό του για αυτό, όπως κάνουν οι πολιτικοί λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Λίγο πριν έρθει το "στραπάτσο" δηλαδή. Αλλά κάνοντας αυτό, δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην ομάδα του. Μόνο αν κοιτάξει στα ίσα τον καθρέφτη του, θα αντιληφθεί την πραγματική εικόνα του φετινού Ολυμπιακού, παρά τη βαθμολογική διαφορά που έχει αποκτήσει στο πρωτάθλημα.

Είναι απαραίτητο να το κάνει αυτό ο Ολυμπιακός, για την ακρίβεια ο προπονητής του Ολυμπιακού που έχει το ρόλο να μεταφέρει την αληθινή εικόνα της ομάδας του στον κόσμο. Διότι θα το χρειαστεί πολύ στη συνέχεια της σεζόν. Σίγουρα στην Ευρώπη, που "καταφθάνει", πιθανόν ακόμη και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Δεν είναι κακό ο Ολυμπιακός να μην είναι καλύτερος σε έναν εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Αστέρα, σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, σε ένα τελικό 0-0. Κακό για τον Ολυμπιακό είναι αυτό να συμβαίνει και να μην το "βλέπει". Διότι έτσι, δεν πρόκειται να κάνει και προσπάθεια να το διορθώσει. και το πράγμα "φωνάζει" ότι χρειάζεται κάτι να αλλάξει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x